dinsdag 7 januari 2014

Station Eindhoven



Centraal station Eindhoven (let wel, Eindhoven is de VIJFDE stad van het land!) is toch wel echt he-le-maal uit de tijd! 
Gisteren was ik er met mijn zoon en met mijn schoondochter die soms gebruik moet maken van een rolstoel. Gisteren dus ook.

Tijdens de treinreis naar Eindhoven hadden we nergens problemen, maar op het station ging het helemaal mis. Eerst liepen we naar de trap/roltrap. Helaas, de roltrap gaat alleen naar boven, naar beneden moet je met de gewone trap.

Dan nemen we toch de lift! 
Welke lift?
De drie dubbele perrons in Eindhoven hebben allemaal alleen maar een goederenlift, helemaal achteraan op het perron. Die lift is afgesloten. Er staat een bordje bij dat je er alleen maar in mag onder begeleiding van een NS-medewerker, maar er staat niet bij waar je die persoon kunt vinden. Als je dan eindelijk iemand gevonden hebt met een sleutel, kun je naar beneden om vervolgens ergens bij de goederen- en personeelsingang uit te komen. Vanaf daar mag je zelf uitzoeken hoe je langs de achterkant van de normale wereld weer terug kunt komen in die normale wereld. En als je daar dan eenmaal bent, is het nog een heel eind naar de Valys-taxistandplaats.


Bij het boeken van de taxirit dacht de telefoniste van Valys dat 5 minuten speling voldoende zou zijn om van trein naar taxi te gaan, zo werkt het immers op alle Nederlandse stations. Alle ANDERE Nederlandse stations bedoelde ze dus. Bij ons duurde het 20 minuten. 

Gelukkig had de taxichauffeur volop tijd én was ikzelf met de Valyspas van schoondochter al via de gewone trap vooruit gelopen om de rit aan te melden.

Waar zouden we zijn zonder de trein?
Lang leve ProRail. Leuker kunnen ze het niet maken. Beter wel.

augustus 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten