maandag 6 april 2015

Verdwaald


Ze gaan naar Helmond, op bezoek bij hun zoon. Ze kennen de weg nog niet heel goed, want tot voor kort woonde de zoon in een dorpje bij Venlo. "U wilt niet weten, chauffeur, hoe blij we zijn dat hij dichterbij is komen wonen. Nou ja, echt dichtbij is het nog steeds niet, maar nu zijn we er tenminste binnen het uur. Weet u dat we er wel eens bijna vier uur over gedaan hebben? Maar toen woonde hij nog daar bij Venlo."

Van Oss rijd je ook binnen een uur naar Venlo, daarom vraag ik verwonderd hoe ze daar vier uur over hebben kunnen doen. "Nou, dat was een taxichauffeuse die niet van hier was. Ze had een busje bij zich met mensen uit Arnhem of zo en onderweg moest ze ons oppikken. Na een half uurtje stapten die andere passagiers uit, ik heb geen idee meer waar dat was. Enfin, wij hoopten toen gauw in Venlo te zijn, maar die chauffeur had blijkbaar andere plannen. Ze had een tomtom waar ze niet naar wilde luisteren. Elke keer als dat ding linksaf aangaf, ging zij rechts. Zeiden wij er iets van, dan was haar antwoord dat ze het beter wist. Maar het vervelende was dat ze het dus echt NIET beter wist. Wij kenden de weg op ons duimpje, via meerdere routes. Maar ze wilde niet naar ons luisteren want zij wist het beter. Zo raakten we volkomen verdwaald. 
Nadat we al bijna vier uur in die auto zaten, heb ik onze zoon gebeld. Die was perplex toen hij hoorde waar we zaten. 'Hoe komen jullie dáár terecht, dat is helemaal de verkeerde kant op!' Toen heb ik de chauffeur gezegd dat we er op die plek uit wilden. Wat er ook gebeurde, wij wilden niet verder. Die chauffeur was boos, maar dat maakte ons niks uit. Later heeft onze zoon ons daar opgepikt. 

Wij waren behoorlijk overstuur en toen we een dag of twee later weer een beetje behoorlijk aanspreekbaar waren, heb ik een klacht ingediend bij Valys. Die hebben het voorgelegd aan het taxibedrijf. En weet je wat voor antwoord we kregen? Dat het niet waar was. Wij zouden de hele tijd de chauffeur de verkeerde kant op hebben gewezen. Hoe verzinnen ze het!? En dáár werd ik toch wel zó vreselijk boos en verdrietig en teleurgesteld van. Hoe kunnen ze dat in hemelsnaam zeggen? Ik durf nu eigenlijk nergens meer een klacht in te dienen." 

Oh oh oh, wat vind ik dit een flater van zo'n taxibedrijf. Hoe kunnen ze daar in hemelsnaam zó stom zijn? Want ja, ik weet dat er soms chauffeurs zijn die dergelijke blunders maken. Maar wat is er dan simpeler dan tegen een klant zeggen: "Het spijt ons dat het zo gelopen is, dit was niet onze bedoeling. Wij zullen de zaak grondig uitzoeken en waar nodig het personeel instructies geven om te zorgen dat zoiets niet meer gebeurt." Daarmee is de klant tevreden, daarmee houd je als bedrijf je eigen geloofwaardigheid hoog en daarmee val je nog steeds jouw personeel niet af. Wat je verder intern met dat personeel doet, wordt niet meer gevraagd. Alle betrokkenen zijn tevreden en meer kun je niet wensen.
Maar blijkbaar zien ze dat bij deze concullega niet in. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten